praktiskinfotop

IT på DG

Adgang til netværk

På Dronninglund Gymnasium har vi et netværk baseret på Windows- og Linux-servere. Du får brugernavn og kodeord til skolens systemer – primært i form af UNI-login. Du får samtidigt adgang til vores uundværlige skema- og kalenderprogram, Lectio, som kan ses på computer og mobiltelefon. Intern kommunikation foregår også gennem Lectio, men ekstern kommunikation kan foretages gennem skolens eget Gmail-system, hvor alle får en mailadresse. I Gmail-systemet kan man også sikkerhedskopiere sine data.  Og sidst men ikke mindst er der mulighed for at bruge elektroniske ordbøger hjemmefra (Ordbogen.com).

Stationære computere og internetforbindelse
Skolens stationære arbejdsstationer er baserede på Windows 7 eller Windows 10. Vi benytter MS Office 365 over hele linjen. Computerne beskyttes med programmet F-Secure. Vi har desuden en række særlige computere udstyret med diverse specielle faciliteter, f.eks. til film- og musikredigering,  dataopsamling og computerspil. Alle stationære og bærbare computere har adgang til internettet via en kraftig fibernetforbindelse.

Trådløst net og bærbare computere
Vi er udstyret med et helt nyt trådløst netværk af bedste kvalitet, så bærbare computere og telefoner kan komme på nettet overalt på gymnasiet. Desuden kan skolens kopimaskiner benyttes (vi har næsten ingen printere). Umiddelbart vil en hvilken som helst nyere bærbar computer, som har trådløst netkort, kunne bruges. Alle vore programmer virker til både PC og MAC.

Virusbeskyttelse og programmer (software)
Alle, der ønsker at anvende gymnasiets trådløse net, skal benytte et opdateret antivirusprogram. Vi har i øjeblikket F-Secure Antivirus i en skoleversion, som kan udleveres gratis til alle elever. Dette gælder også for en del fagspecifikke programmer, f.eks. matematikprogrammet Nspire. Og som tidligere antydet udleveres adgang til Office 365 og Ordbogen.com. Dette er en del af skolebetalingen.

IT-vejledning
I begyndelsen af skoleåret vil alle 1.g elever få introduktionstimer til vores netværk, programmer, sikkerhed, etik m.m. Der er dagligt i skolens normale åbningstid mulighed for at konsultere en IT-vagt, som kan hjælpe med installation af skolens programmer og løse diverse mindre problemer med den bærbare.

IT og eksamen
Til de skriftlige prøver medbringer eleverne selv alle hjælpemidler – herunder IT-udstyr. Det mest normale blandt eleverne lige nu er at have en bærbar computer, men en stationær computer/skærm kan også opstilles. Der er elektronisk aflevering, så det er ikke nødvendigt at medbringe en printer.