Elevtrivsel og selvevalueringer

Elevtrivsel og undervisningsmiljø

I de årlige landsdækkende trivselsundersøgelser giver eleverne på DG udtryk for, at de stortrives. Det er vi stolte af!

I kan i oversigten nedenfor se, at resultaterne år for år er i superligaen for de gymnasiale uddannelser – ikke bare regionalt, men på landsplan. De fulde rapporter ses under linkene i dialog-boksen øverst til højre.

Vi er aktuelt særligt glade for resultatet fra 2020. I et år, hvor trivslen blandt landets unge har været for nedadgående p.g.a. coronanedlukninger, så tilkendegiver eleverne på DG, at de fortsat har en meget høj trivsel. Faktisk viser elevernes svar, at vi fra et i forvejen ganske højt niveau har haft stigende elevtrivsel i 2020. På udsagnet ”jeg er glad for at gå i skole” har eleverne (på en skala hvor 5 point er bedst) scoret 4,3 i 2020 mod 4,0 i 2019. Bag dette udsagn ligger en generel stigning i både den faglige og sociale trivsel.

I vil samtidig kunne se, at den høje elevtrivsel bestemt ikke bare er en ”enlig svale” i en bestemt årgang her på DG – det er tværtimod et solidt mønster. I 2019 ændrede Undervisningsministeriet på selve undersøgelsens form og indhold. Men som I kan se, afspejler skolens meget høje elevtrivsel sig også på tværs af de forskellige undersøgelsesformer.

Det er rigtigt godt – for når man trives, lærer man også meget!

Men vi – elever, lærere og det øvrige personale – hviler ikke på laurbærrene. På DG bygger vi hver eneste dag på vores tværgående faglige og sociale fællesskaber. I klasser og på tværs af årgange. Det skal kunne mærkes, når du træder ind i skolen og huskes i kroppen mange år, når du går ud…

Så satser du på DG, kan vi  garantere et fællesskab, som vi har dokumentation for er enestående på en ungdomsuddannelse.

Vi anbefaler, at du kigger i årsskrifterne og billedgalleriet her på hjemmesiden, samt hopper videre til skolens Instagram og Facebookside for et indblik i det fælleskab, som du bliver en del af på DG.

Her er vores dokumentation:

2020/2019 – Dronninglund Gymnasium ligger igen helt i top og ikke så lidt over landsgennemsnittet.

2018 – Dronninglund Gymnasium var den skole, der havde den højeste elevtrivsel i ENOVAS undersøgelse af trivsel på ungdomsuddannelserne.

2017 – skolerne foretog ingen elevtrivselsundersøgelser på grund af nye retningslinjer fra Undervisningsministeriet.

2016 – Dronninglund Gymnasium var den skole, der havde den næsthøjeste elevtrivsel i ENOVAS undersøgelse af trivsel på ungdomsuddannelserne.

2015 – Dronninglund Gymnasium var den skole, der havde den højeste elevtrivsel i ENOVAS undersøgelse af trivsel på ungdomsuddannelserne.

2014 – Dronninglund Gymnasium var den skole, der havde den højeste elevtrivsel i ENOVAS undersøgelse af trivsel på ungdomsuddannelserne.

2013 – Dronninglund Gymnasium var den skole, der havde den højeste elevtrivsel i ENOVAS undersøgelse af trivsel på ungdomsuddannelserne.

2012 – Dronninglund Gymnasium var den skole, der havde den højeste elevtrivsel i ENOVAS undersøgelse af trivsel på ungdomsuddannelserne.