rektor-lars-joergensen

Ny gymnasiereform – men det frie gymnasievalg gælder stadig!

Til sommer træder den nye gymnasiereform i kraft. Vi kender ikke alle detaljerne i reformen endnu, men vore kommende studieretninger kan du allerede finde informationer om her på hjemmesiden nu.

Den nye gymnasiereform rummer en del nyheder. Og der er mange gode ting i reformen, som vi ser frem til – sammen med alle vore kommende 1g-elever – at få sat i gang til august 2017. Bl.a. er grundforløbet afkortet fra fem til tre måneder og nogle af fagene i gymnasiet bliver lettere justeret

Der er spændende nyt til alle musikinteresserede elever samt elever, der gerne vil prøve kræfter med bl.a. iværksætteri og økonomi. Vi supplerer nemlig i 2017 vores udbud med to helt nye studieretninger. Navnene på flere af studieretningerne er også delvis ændret. Men indholdet i flere af de studieretninger, vi gennem flere år har haft stor søgning til, og udviklet og forbedret løbende, det forbliver i store træk uforandret.

Noget andet, der heller ikke ændres med den nye reform er, at der fortsat er frit gymnasievalg. Det betyder, at man som 9. eller 10. klasses elev – uanset bopæl – frit kan søge om at blive optaget på det gymnasium, som man ønsker, blot man er erklæret uddannelsesparat.

Gennem en årrække har vi glædet os over rigtig stor søgning til Dronninglund Gymnasium, og vi har heldigvis kunnet optage stort set alle de elever, der har ønsket at gå i gymnasiet hos os. Og vore elever kommer fra et ganske stort opland: Fra langt mod nord, syd og vest – og fra hele det område, der ligger der imellem.

Hvis også du overvejer at få en bred, almen studentereksamen på et gymnasium, som sætter fællesskab, trivsel og faglige udfordringer højt, så vil jeg anbefale dig at tage kontakt til gymnasiets studievejledere, der ud over en række informationer om den nye reform – også kan give en fornemmelse af den stemning og de holdninger og værdier, der præger Dronninglund Gymnasium. Du vil selvfølgelig også kunne få svar på alle de spørgsmål, som lige præcis du måtte have og møde en masse af vores nuværende elever. Du vil kunne opleve, at en skole ikke bare er en skole!

Jeg ser frem til at møde dig og dine forældre!

Lars Jørgensen