engelsk flag

Filmfestival 2015

23 november 2015 - 19:07

filmfestival

• I år var det første år nogensinde, hvor DGs filmfestival samlede over 200 elever. Det var storslået og et meget vigtigt fremmøde også for de elever, der fandt ud af, at netop deres eksamensproduktion var nomineret. Det er meget vigtigt, ikke mindst for DG som uddannelsesinstitution, at eleverne bakker op om disse events. Det gør DG til en levende institution – også efter klokken har passeret 14.50.
  • Otte film var nomineret til at vinde juryens førstepris, Alfredprisen, og andenpris, Almaprisen. Som altid er der også Publikumsprisen, hvor det er DG’s elever og gæster, der vælger, hvilken film de synes er den allerbedste.
  • Juryen var sat på en hård prøve, men vinderen af Alfredprisen endte dog med at gå til den æstetisk overlegne og interessante kortfilm “Knust”, som var skrevet og instrueret af Line Thomsen og Martin Simonsen. Almaprisen gik til komedien “Lad mig være!” af Frederik Thaibert, Mads Aaen, Kasper Kristensen, Mai Dam Andersen og Anne Sofie Høj Milson. En rigtig fin film der vovede at vende ønsket om evig anerkendelse på hovedet og dermed betage juryen. Årets Publikumspris gik til “Flammen”, en kortfilm der med en flot brug af de filmiske virkemidler formåede at fortælle en helstøbt historie om, at gammel kærlighed aldrig ruster. “Flammen” er lavet af Johanne Hjort, Nanna Langeland, Julie Thomsen og Jonathan Hyldig.
  • Som altid er DGs Filmfestival peppet op med en VIP, og i år var det første gang, at vi havde besøg af en kvindelig instruktør og ovenikøbet en stor en af slagsen. Christina Rosendahl holdt et meget ærligt og berigende foredrag om sit arbejde med film og i særdeleshed sit arbejde med den meget anmelderroste “Idealisten”.
  • Vi glæder os til næste år, hvor vi endnu en gang skal holde suspensen gående, inden vi offentliggør de 8 nominerede film fra dette skoleårs eksamensproduktoner. Vi ser frem til mange spændende kortfilm, hvor fortælleglæde og forståelse for æstetik er i højsædet.
  • Tak for jeres opbakning og på gensyn i 2016.
  • Kristoffer og Siff