Operation dagsværk

Hvad er operation Dagsværk?

Operation Dagsværk er elevernes egen bistandsorganisation.

Under mottoet Oplysning – Stillingtagen – Handling arbejder vi for at oplyse om og forbedre forholdene for unge i fattige dele af verden samt at få danske unge til at diskutere og tage stilling til globale problemer – og give dem en mulighed for at handle derefter ved at deltage i Dagsværkdagen.

På Dagsværkdagen, der ligger i starten af november, arbejder skolens elever én dag, hvorefter deres indtjening går til årets projekt. Udover at deltage på selve OD-dagen, kan man også være med i OD-guppen på Dronninglund Gymnasium. Her er det os, der planlægger oplysningsarbejdet på gymnasiet, arrangerer happenings, holder caféer og hygger på tværs af årgange og klasser.

På gymnasiet er der en stærk tradition for at deltage i dagsværk, hvad enten man tager del i globale diskussioner, fejer fortove på OD-dagen eller er aktiv i OD-gruppen.

DG-Dagsværk 2019

I 2019 besluttede elever og lærere at afprøve en ny model: En lokal frivillighedsdag, hvor DG’s elever indsamlede penge til et konkret projekt, som de selv har valgt. I perioden fra den 5. november til den 25. november 2019 samlede eleverne ind til
fordel for vores (nu tidligere) elev Taza og hans nærmeste familie, som støtte til deres kamp for opholdstilladelse i Danmark.

Link til regnskab for DG-Dagsværk 2020