top_operationdagsv

Operation Dagsværk

Hvad er operation Dagsværk?

Operation Dagsværk er elevernes egen bistandsorganisation.

Under mottoet Oplysning – Stillingtagen – Handling arbejder vi for at oplyse om og forbedre forholdene for unge i fattige dele af verden samt at få danske unge til at diskutere og tage stilling til globale problemer – og give dem en mulighed for at handle derefter ved at deltage i Dagsværkdagen.

På Dagsværkdagen, der ligger i starten af november, arbejder skolens elever én dag, hvorefter deres indtjening går til årets projekt. Udover at deltage på selve OD-dagen, kan man også være med i OD-guppen på Dronninglund Gymnasium. Her er det os, der planlægger oplysningsarbejdet på gymnasiet, arrangerer happenings, holder caféer og hygger på tværs af årgange og klasser.

På gymnasiet er der en stærk tradition for at deltage i dagsværk, hvad enten man tager del i globale diskussioner, fejer fortove på OD-dagen eller er aktiv i OD-gruppen.

I 2019 besluttede elever og lærere dog at afprøve en ny model: En lokal frivillighedsdag, hvor DG’s elever indsamler penge til et konkret projekt, som de selv har valgt.