top_bibliotek

Biblioteket

Biblioteket på Dronninglund Gymnasium fungerer som studiecenter med god plads til at arbejde individuelt eller i grupper.

Biblioteket har en stor samling af faglitteratur til hjemlån og en samling af håndbøger, der er beregnet til brug på stedet. I et hjørne i biblioteket findes en skønlitterær ”hule”. Her finder du skønlitteratur på dansk, engelsk, tysk, fransk og spansk. Der er både romaner, digte, noveller og antologier.
Bibliotekaren, Carina Hyden, står til rådighed med råd og vejledning til at finde rundt i samlingen og til at bistå med søgninger, men i princippet skal du selv kunne bruge biblioteket.

Der vil i skoletiden blive undervist i biblioteksbrug på forskellige niveauer gennem hele gymnasietiden.

Bibliotekaren er også behjælpelig med at bestille materialer hjem fra andre biblioteker til afhentning på DGs bibliotek. På forespørgsel kan der også bestilles tv-udsendelser hjem til brug i forbindelse med undervisningen.

Du kan få råd og vejledning af vores bibliotekar, Carina Hydén Lauritsen på følgende tidspunkter:
Mandag og tirsdag: 8.30-13 Onsdag og torsdag 8.30-14.30

Kontakt Carina på ch@drlund-gym.dk eller telefon 96 54 12 29

Links

Gymbas
Her kan du søge i gymnasiernes bibliografiske database. Du kan søge i alle nordjyske gymnasiebibliotekers base, men kan KUN låne fra Dronninglunds gymnasiebibliotek. Skolens bibliotekar skaffer gerne materialer hjem til DG fra andre biblioteker

Skolernes database
SKODA En kæmpestor fuldtekstdatabase med artikler fra de store danske aviser og udvalgte magasiner om snart sagt alle emner. Basen indeholder desuden store opslagsværker og indexer til brug i mange fag. Artiklerne ligger i fuld tekst, lige klar til at printe ud.
SKODA kræver et password, som fås hos din lærer eller ved personlig henvendelse på biblioteket. Du kan bruge SKODA fra alle skolens computere eller hjemmefra, så længe du er tilknyttet DG.

Aalborg Bibliotekerne
Aalborg Bibliotekerne er centralbibliotek for hele Region Nord. Her kan du finde næsten alt, der er udgivet på dansk. Der kan kun bestilles materialer hjem fra hovedbiblioteket.
Du kan også søge på dit lokale bibliotek og se åbningstider og filialer her:
Brønderslev Bibliotek
Frederikshavn Bibliotek

Bibliotek.dk
Bibliotek.dk er en samlet base for alle landets biblioteker. Her bestiller du selv materialet hjem til dit lokale folkebibliotek (og altså ikke gymnasiebiblioteket).

Danmarkshistorien.dk
Danmarkshistorien.dk er en hjemmeside, der er udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere fra Aarhus Universitet. Udbygges løbende med mere indhold og nye features. Formålet med hjemmesiden er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig viden om Danmarks historie fra oldtiden til i dag.

Videnskab.dk
Nyheder om dansk og international forskning