top_bibliotek

Biblioteket

Biblioteket på Dronninglund Gymnasium fungerer som studiecenter med god plads til at arbejde individuelt eller i grupper.

Biblioteket har en stor samling af faglitteratur til hjemlån og en samling af håndbøger, der er beregnet til brug på stedet. I et hjørne i biblioteket findes en skønlitterær ”hule”. Her finder du skønlitteratur på dansk, engelsk, tysk, fransk og spansk. Der er både romaner, digte, noveller og antologier.
Bibliotekaren, Carina Hyden, står til rådighed med råd og vejledning til at finde rundt i samlingen og til at bistå med søgninger, men i princippet skal du selv kunne bruge biblioteket.

Der vil i skoletiden blive undervist i biblioteksbrug på forskellige niveauer gennem hele gymnasietiden.

Bibliotekaren er også behjælpelig med at bestille materialer hjem fra andre biblioteker til afhentning på DGs bibliotek. På forespørgsel kan der også bestilles tv-udsendelser hjem til brug i forbindelse med undervisningen.

Du kan få råd og vejledning af vores bibliotekar, Carina Hydén Lauritsen på følgende tidspunkter:
Mandag og tirsdag: 8.30-13 Onsdag og torsdag 8.30-14.30

Kontakt Carina på ch@drlund-gym.dk eller telefon 96 54 12 29

Links

Cicero Surf

Her kan du søge i gymnasiets bibliografiske database.

Du kan også se om materialet er hjemme eller udlånt, ved at holde musen hen over den grønne prik.

Du kan læse mere om materialet ved at klikke på posten.

Bibliotek.dk
Bibliotek.dk er en samlet base for alle landets biblioteker. Her bestiller du selv materialet hjem til DG-biblioteket.

Skolernes database
SKODA En kæmpestor fuldtekstdatabase med artikler fra de store danske aviser og udvalgte magasiner om snart sagt alle emner. Basen indeholder desuden store opslagsværker og indexer til brug i mange fag. Artiklerne ligger i fuld tekst, lige klar til at printe ud.
SKODA kræver UNI-login.

Danmarkshistorien.dk
Danmarkshistorien.dk er en hjemmeside, der er udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere fra Aarhus Universitet. Udbygges løbende med mere indhold og nye features. Formålet med hjemmesiden er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig viden om Danmarks historie fra oldtiden til i dag.

Videnskab.dk
Nyheder om dansk og international forskning