engelsk flag
Oversigt

Alphaprisen 2016

2 maj 2016 - 5:46

Et brag af en litteraturkonkurrence.

“27 bidrag blev indleveret til DG’s litteraturkonkurrence, Alphaprisen, i år. Det er intet mindre end en fantastisk opbakning fra eleverne, der viser, at litteraturen lever på DG. Det var berigende, spændende, velskrevne og opfindsomme tekster, som gjorde dommertjansen udfordrende.
Tre tekster gjorde sig dog særligt bemærket.
Simon Munkholm Lindh Nielsens roman Champagne Melankoli fik årets Alphapris. Et meget velskrevet og gennemtænkt værk, der afspejler sin tid på fornem vis.
Andenpladsen gik til Signe Lisa Eriksens novelle En slave i lænker, hvor læseren får et surrealistisk indblik i en psykotisk persons virkelighedsopfattelse.
Tredjepladsen fik Mads Nielsen for kortprosateksten Nissearmene. En nærmest essayagtig beskrivelse af pølsens vigtighed ikke mindst for tekstens jeg-fortæller.
Tak til alle de elever, der har støttet op om Alphaprisen i år. Det har været storslået. Jeg glæder mig allerede til næste år.

Alle tre tekster vil snart være at finde på forfatterskolen South Gate Societys hjemmeside.