praktiskinfotop

IT på DG

Adgang til netværk

På Dronninglund Gymnasium har vi et netværk baseret på Windows- og Linux-servere. Eleverne får brugernavn og kodeord til skolens systemer. De får adgang til vores uundværlige skema- og kalenderprogram, Lectio, som kan ses computer eller mobiltelefon. Intern kommunikation foregår også gennem Lectio, men ekstern kommunikation kan foretages gennem Google Apps-systemet, hvor alle elever får en mail-adresse. I Google Apps kan man også sikkerhedskopiere sine data.  Og sidst men ikke mindst er der mulighed for at bruge elektroniske ordbøger hjemmefra (Ordbogen.com) eller at få adgang til diverse undervisningsvideoer på Restudy.

Stationære computere og internetforbindelse
Skolens stationære arbejdsstationer er baserede på Windows 7 eller Windows
10. Vi benytter MS Office 365 over hele linjen. Computerne beskyttes med programmet F-Secure. Vi har desuden en række særlige computere udstyret med diverse specielle faciliteter, f.eks. til film- og musikredigering og dataopsamling. Alle stationære og bærbare computere har adgang til internettet via fibernet.

Trådløst net og bærbare computere
Vi er udstyret med et helt nyt trådløst netværk af bedste kvalitet, så bærbare computere kan komme på nettet overalt på gymnasiet. Desuden kan skolens kopimaskiner benyttes (vi har næsten ingen printere). Umiddelbart vil en hvilken som helst nyere bærbar computer, som har trådløst netkort, kunne bruges. Alle vore programmer virker til både PC og MAC.

Virusbeskyttelse og programmer (software)
Alle, der ønsker at anvende gymnasiets trådløse net, skal benytte et opdateret antivirusprogram. Vi har i øjeblikket F-Secure Antivirus i en skoleversion, som kan udleveres gratis til alle elever. Dette gælder også for en del fagspecifikke programmer. Og som tidligere antydet udleveres adgang til Office 365, Ordbogen.com, Restudy.dk m.m. Dette er en del af skolebetalingen.

IT-vejledning
I begyndelsen af skoleåret vil alle 1.g elever få introduktionstimer til vores netværk, Office 365 Lectio m.m. Der er dagligt i skolens normale åbningstid mulighed for at konsultere en IT-vagt, som kan hjælpe med installation af skolens programmer og løse diverse mindre problemer med den bærbare.

IT og eksamen
Til de skriftlige prøver medbringer eleverne selv alle hjælpemidler – herunder IT-udstyr. Det mest normale blandt eleverne lige nu er at have en bærbar computer, men en stationær computer/skærm kan også opstilles. Der er elektronisk aflevering, så det er ikke nødvendigt at medbringe en printer.