top_introforloeb

Din opstart på DG

1.skoledag

Første skoledag bliver du budt velkommen i fællesarealet af 2.g’erne og 3.g’erne – og ikke mindst dine tuturer.

Skemaet for første skoledag er specielt tilrettelagt, så du får mulighed for at lære dine tuturer og nye klassekammerater at kende.

Der vil også være en time med klassens “klasselærer”, som vi kalder “tovholder” og en enkelt fagtime. Formodentlig vil du få lektier for.
Bøger udleveres lidt efter lidt i timerne. Du behøver ikke binde bøgerne ind, men det er vigtigt at du skriver navn i bøgerne.
Den første uge vil der være mange særlige introduktionstimer, fx til vores IT-systemer, skovskolen og studievejledning.

Du vil allerede midt i sommerferien kunne se dit nye skema på lectio.

Tutorer

Det første indtryk kan være overvældende, når du som ”sut” bliver modtaget af hele gymnasiet til den traditionelle velkomst i fællesarealet.

Allerede fra dag 1 får du og din nye klasse derfor tilknyttet tutorer fra 2. og 3.g-klasserne.

Tutorerne har flere opgaver: de vil introducere dig til livet på gymnasiet og vil hjælpe dig og dine nye klassekammerater til rette.

Tutorerne er tilknyttet dig og din klasse frem til jul.

Skovskole

Efter et par uger bliver I sendt på Skovskole, der foregår i Storskoven. Alle nye 1.g’ere og deres tutorer deltager og du får god mulighed for at lære de andre 1.g’ere at kende.
Skovskolen byder på overnatning i det fri, bygning af rafte-broer og andre opgaver, der skal teste og udvikle jeres samarbejdsevner.

Senere på året får alle 1.g’erne chancen for at deltage i en musikworkshop, hvor alle klasser indøver et nummer og prøver at stå på en scene.

Nat-Nat

Naturvidenskabsnatten (Nat-Nat) startede som et aftenarrangement men foregår nu om eftermiddagen i løbet af efteråret og er forbeholdt 1.g’erne.

Den byder på underholdende fysik og kemishows og forskellige konkurrencer og løb

Rundt omkring på gymnasiets område skal der findes poster, løses opgaver og indsamles point – altsammen med udgangspunkt i naturvidenskabens verden.

Kørekort til gymnasiet

Overgangen fra at være folkeskoleelev til at være gymnasieelev kan være en stor omvæltning for nogle.

Derfor har vi tilrettelagt et kursus, som vi kalder ”kørekortet”.

Der er flere formål med kørekortet. Først og fremmest vil vi styrke elevernes evne til at organisere deres skolearbejde og måske særligt deres hjemmearbejde.
Dernæst vil vi styrke elevernes læring gennem større fokus på, hvordan klassen fungerer som læringsfællesskab m.a.o. klasserumskulturen i en klasse. Klassen har stor betydning for, hvordan den enkelte elev klarer sig fagligt. Derfor er det vigtigt, at en klasse er velfungerende både socialt og fagligt.

Vores mål er også at styrke indsatsen overfor elever med læse- stave- skriveproblemer samt elever med problemer af mere personlig eller social karakter.

Hvis dårlige vaner og negative holdninger får lov til at udvikle sig, er det sværere at ændre dem, og derfor er en tidlig indsats både overfor den enkelte og klassen som helhed nødvendig. Det gælder både ved fraværsproblemer, manglende skriftlige afleveringer og problemer med at få lavet lektier.

Sprogzonen

Som et led i undervisningen i Almen Sprogforståelse (AP) får 1g’erne besøg af SprogZonen.

Rasmus og Søren, som begge er lingvister og retorikere, får med en sprogdag gjort den tørre grammatik levende.

Eleverne får åbnet deres øjne for det der faktisk ligger lige for næsen af dem – nemlig sproget. Og de får en guidet tur ind i det sprogligt ukendte.

Alt sammen fyldt med sjove, overraskende og underfundige aha-oplevelser.

Musikalsk workshop

I løbet af efteråret deltager alle 1g’ere i en musikalsk workshop, hvor de får mulighed for at synge og spille sammen på tværs af klasser og hold.

Hvem ved, måske er der en uopdaget stjerne blandt 1g’erne, og så er der rig mulighed for at prøve talentet af.

Introfest

Og så har vi selvfølgelig september måneds introfest.

Introfesten er den første af de 5-6 gymnasiefester, der afholdes i årets løb.

Introfesten står i 1.g’ernes tegn. Du og de andre 1.g’ere spiser sammen på skolen, inden gymnasiets øvrige klasser kommer og deltager i festen senere på aftenen.

Du kan også se frem til fødselsdagfesten i oktober, julefesten og karnevalsfesten. Feståret kulminerer med 3.g’ernes traditionsrige gallafest, hvor der bydes op til lancier.

Idrætsdag

Idrætsdagen byder på en masse utraditionelle konkurrencer, hvor det ikke bare er fysisk styrke, det kommer an på.

Konkurrencerne varierer fra år til år – vi haft både tvekamp, forhindringsløb, fodbold og touch rugby. Altsammen krydret med mere eller mindre retfærdige regler…

Hele gymnasiet er med – lærere og elever – i kampen om den eftertragtede præmie: kagemand til hele klassen.